'Sulibuli' en Mini-Hongarije Fair 1 maart:

AKT Színház & band, Hillegom

Op 1 maart organiseren de Hongaarse School en Most Magyarul! Hongarije Magazine wederom een gezellige en inspirerende sulibuli (schoolfeest) en mini-Hongarije Fair. Behalve een heerlijke gulyásmaaltijd verzorgd door Tündi's keuken en lekkere Hongaarse pogácsa (een groot succes bij het jubileumconcert in 2013) is er dit jaar opnieuw een cultureel programma om je vingers bij af te likken. Na een aparte, besloten workshop Hongaars lesmateriaal voor docenten Hongaars (14.00 u., zie hieronder) komt om 16.00 u. eerst Márta Horváth met een intrigerende poppentheatervoorstelling. Daarna verzorgen om 16.30 u. Gábor Erdős en Borbála Bakonyi net als in november 2013 het muzikale voorprogramma, waarna de matinee wordt afgesloten met een spetterend optreden (18.00-20.00 u.) door het zangduo van het AKT Színház uit Budapest. In dit filmpje kunt u Paulina Takács & Eszter Palóckennismaken met o.a. zangeressen Paulina Takács en Eszter Palóc van AKT. (Frans gezongen, maar in Hillegom komen zij met een Hongaars programma van gouwe ouwe, schlagers en lichte popsongs).  Een overzicht van de Hongaarse liederen en chansons die het duo voor u gaat brengen, vindt u hier. En de complete tekstenbundel  vindt u hier. Pálóc Eszter is hier te beluisteren in de vertolking van een goud-oud volkslied, Megkötöm lovamat. Het programma duurt van 16.00-20.00. Als u deze ongetwijfeld inspirerende en gezellige happening wilt bijwonen, meldt u zich dan aan via ons webformulier. of mail naar info 'apenstaart' hongaarsconcert.nl.

Lokatie: Theater het Raam, Prinses Irenelaan 16, Hillegom. Route

Workshop Hongaarse vakdidactiek en presentatie nieuwe lesmethode Magyar OK voor docenten Hongaars

Szilvia SzitaVoor docenten Hongaars, vergevorderde cursisten en andere serieuze belangstellenden organiseert de Hongaarse School een workshop rond het (gebruik van het) nieuwe lesmateriaal Magyar OK. De workshop wordt geleid door Szilvia Szita, mede-auteur van de lesmethode, die al gelijksoortige presentaties en workshops gaf aan universiteiten in o.a. Londen, Parijs en Berlijn. De voertaal is Hongaars. De bijeenkomst start om 14.00.  Hiervoor moet u zich wel even apart aanmelden.)  Szilvia Szita is ook de mede-auteur van Practical Hungarian Grammar en beheert de site magyarora.com.

Magyar OK Nieuwe taalstudiemethode Hongaars

Cultureel programma en concert

Omdat de workshop wordt gevolgd door een zeer aantrekkelijk Hongaars cultureel programma en een gulyásmaaltijd (verzorgd door Tündi's keuken!) kunnen wij ons indenken dat u uw partner en kinderen mee wilt nemen. Voor hen is er - bij slecht weer - een nevenbezigheid in de vorm van een poppentheatervoorstelling. Bij goed weer lijkt ons nl. een duinwandeling een goede optie...).

 

 

 Eszter Palóc in Budapest