Lezingen

Hongaarse Salon met Vertalers van Hongaarse literatuur in het Nederlands

Zondag 21 januari 2018, vanaf 14.00. Programma begint om 14.45.

Podiumgesprek, ervoor en erna Hongaarse lekkernijen + boekenmarkt met Hongaarse literatuur in vertaling!

Een gesprek met vertalers van Hongaarse literatuur stond al lang op het verlanglijstje van organisator van de Salon en tevens literair vertaler, mari Alföldy. Zij kon dit nu organiseren, omdat er deze maand door de Vertalersvakschool een workshop voor literaire vertalers Hongaars-Nederlands wordt georganiseerd in Amsterdam. Die workshop staat onder leiding van Mari Alföldy zelf. Na die week zullen de deelnemende vertalers, Cora-Lisa Sütő, Rebekka Hermán Mostert, Frans van Nes, Rogier van der Wal samen met Mari in de Salon hun ervaringen  delen en met elkaar in gesprek gaan over Hongaarse literatuur, over de door hen vertaalde boeken en over de moeilijkheden bij het vertalen van Hongaarse literatuur in het Nederlands. Verder kunnen natuurlijk ook andere interessante zaken aan bod komen.

Aangezien het om vertalingen in het Nederlands gaat door Nederlandse vakbeoefenaren, is voor de voertaal Nederlands gekozen zodat het evenement ook toegankelijk is voor alle liefhebbers van Hongaarse literatuur, ofwel de lezers van die vertalingen!

Een bijzondere gelegenheid voor iedereen die het Hongaars niet machtig is maar wel belangstelling heeft voor Hongaarse cultuur: een gesprek over Hongaarse literatuur in het Nederlands. Komt allen!

Uiteraard organiseren we bij deze gelegenheid ook een kleine boekenmarkt met Hongaarse literatuur in Nederlandse vertaling!

Goethe Instituut Amsterdam, Herengracht 470

Bijdrage: 9 euro, tot 18 jaar: 7 euro (inclusief één drankconsumptie)

De volgende data zijn 18 februari en (onder voorbehoud) 18 maart,  22 april, 27 mei en 24 juni.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een goed 2018!

Mari Alföldy en de organisatoren

Goethe Instituut Amsterdam, Herengracht 470

Entrée: 9 euro, tot 18 jaar: 7 euro (prijs is inclusief één drankconsumptie)

Zie ook de nieuwe site van Uitgeverij Hongarije Magazine: www.hongaarseliteratuur.nl

 

 

 

Hongaarse Salon

Vanaf september vinden bij de Hongaarse Salon evenementen plaats in het Goethe Instituut Amsterdam, Herengracht 470. Er zijn beurtelings films en lezingen.
De zaal is open om 14.00 u. aanvang programma om 14.45 u.)

Belépő/toegang: 9 euró,  (entréeé is inclusief een consumptie (thee of koffie)

 

Lezingen Mikes Kelemen Kör

Programma voorjaar 2018:  tzt

Következő összejöveteleinket hagyományosan VIANENBEN  a Magyar Otthonban tartjuk (bejárat a Langeweg 145. számú házzal szemben). Összejöveteleink 14.30 órakor kezdődnek:

 

Lezing Fascinerende facetten van het Hongaars

Hongaarse School Vakantie-taaltraining

Wie meer wil weten van het Hongaars of graag een eerste kennismaking wenst met de geheimen van de Hongaarse taal en /of cultuur, kan een lezing bijwonen of deelnemen aan een korte oriëntatiecursus op de Hongaarse School Haarlem.

Deze lezing is een bewerking van de zeer gewaardeerde presentatie die door docent Hongaars Edwin van Schie werd gegeven op de Hongarije Fair in 2011. Ook diverse groepen studenten en andere toehoorders zijn in het recente verleden door hem ingewijd in de spannende en eigenaardige beginselen van de Hongaarse taal. Wie (nog) moeite heeft met de uitspraak van het Hongaars, wordt door Edwin u in korte tijd vertrouwd gemaakt met de klanken van het Hongaars.

Voor meer info of boekingen meldt u zich aan bij de Hongaarse School:  023 5389461 of belt u met Edwin van Schie:  06 22 476 781

E-mail: Hongaarseschool  APENSTAART  gmail.com.