Feest 

 

Most Magyarul! draait door... 

Hongaars concert met Hongaars eten

Op 5 november is er een reprise van het eenmiddagse omnifestival Most Magyarul! draait door. Op  het programma staat een nieuwe act uit Hongarije, zangeres Flóra Tandi met gitarist Róbert Sinha.

Verder diverse andere optredens, Hongaars eten en drinken in nostalgische najaarssfeer, met o.a. lángos van Lángos Expressz en gerecht van Paprika Csárda uit Zaandam.

Plaats: Heemskerk. Zie ons artikle in Most Magyarul! Hongarije Magazine 79 (verschijnt eind juli) en 80 (oktober). Precieze info vanaf september beschikbaar op deze site.

 

 

Hongaars restaurant Zaandam Logo Paprika Csárda Amsterdam

Het Hongaarse restaurant Paprika Csárda heeft op 23 maart 2017 zijn deuren in Zaandam officieel heropend. De officiële opening voor genodigden vond plaats op maandag 20 maart a.s.

Hier kunt u ons filmpje zien van de opening.

 

 

Hongaars restaurant Hungarian Corner in Den Haag

 

Sinds februari 2017 telt ook Den Haag weer een Hongaars restaurant. Reserveren kan via This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it of door te beellen met 06-18135908. Er zijn regelmatig leuke concertjes en optredens in Hungarian Corner, dus lees Most magyarul! Hongarije magazine of houd onze concertpagina in de gaten.

Hungarian Corner, Thomsonplein 26 C, Den Haag
www.hungariancorner.nl · This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it · 06 18 135 908

 

 

Archief uit 2013:

 

Jubileumconcert Hongaarse School

 

Magyar nyelviskola 25 évesEdina Csüllög zingt Karády Katalin op het jubileumfeest Hongaarse School 25 jaar

De Hongaarse diva Katalin Karády uit de jaren '30 herleefde in november 2013 bij de Hongaarse School in een fraai concertprogramma bedacht en uitgevoerd door Edina Csüllög.

In het najaar van 2013 vierde de Hongaarse School Haarlem zijn 25-jarig bestaan. Op zaterdag 9 november was er een groots Jubileumconcert rond de jarenveertig-diva Katalin Karády.  Vooraf werd er een 'sulibuli' gehouden, een feest met hapjes, Hongaarse wijn en bier, een open podium en een mini-Hongarije Fair. Tal van foto's staan online op Facebook in een uitgebreide fotoserie:

Ook kunt u een van de gezongen nummers Elég van nékem magából zien en horen in dit filmpje op YouTube.

Omdat er naar aanleiding van dit concert behoefte was aan een cd is die vervolgens door Edina csüllög en Edwin van Schie geproduceerd. Een paar fragmenten zijn hier online te beluisteren.

De cd is nog steeds verkrijgbaar.

In 2014 heeft Uitgeverij Hongarije magazine rond dit prachtige, weemoedige liederenmateriaal nog een tweetal concerten georganiseerd in Goes en in Geleen.

Geleen: Honvágy

Geleen (en Goes): Úgy sír a nóta & Gyűlölöm a vadvirágos rétet

 

 

 

 

Wijnproeverijen Lekkers uit Hongarije

Ook dit jaar staat lekkers uit Hongarije op de allerlei markten en evenementen:
 

Zie www.Lekkersuithongarije.nl    

 

 

 

Archief: Mini Hongarije Fair &

'Sulibuli' Hongaarse School met gulyásparty

2 juni 2012 - Hillegom - op de grens van Noord- en Zuid Holland

Bijna alle artiesten die de grote Hongarije Fair van oktober 2011 tot een enorm succes maakten, kwamen weer naar Hillegom:  Edina Csüllög met haar citer, haar fraaie stem en de band Pannon Pulse, Dóra Schall en Gábor Fülöp dansten de sterren van de hemel (u mocht ook even meedoen!) en zigeuner-maar-niet-van-geboorte István Sztolyan speelde tussen alle bedrijven door zijn heerlijke Hongaarse zigeunermuziek. 

Lees er meer over in ons archief, rubriek FEEST of bekijk de foto's op Facebook.

 

 

 

 

 

 

 

 

11 december 2016 Diepenheim

 

Hongaarse Winterfair en muziekspektakel 

10 december 2016 Warnsveld

 

Hongaarse 'Wine & Spice Fair' HBN 

Donderdag 24 november 17.30 - 20.30 

Diverse stands van Hongaarse cateraars, wijnboeren, importeurs, winkels en culinaire webshopsen

Aanmelden via de website is goedkoper: vindt er in Cultureel

 email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

 

 

Hongaars restaurant Hungarian Corner

Den Haag